Spuri, ma úszás van!

Vajon van szülőként attól nagyszerűbb érzés, mint a gyermek őszinte örömét látni? A növögető generáció boldogsága a kis dolgoknál kezdődik. Például amikor reggel eszébe jut a csöppségnek, hogy bizony ma úszás van! A várakozás öröme csigázza a kis nebulót, miközben örömmel készül a délutáni pancsolásra... Csillogó szemekkel siet az iskolába, délután pedig kezdődik a játék az uszodában. Vajon Ön szülőként nyer ezzel valamit azon túl, hogy osztozik a kicsik örömében?

Tipp: ha úszni tanulni szeretne, jelentkezzen ide kattintva

A napi rutin nyomása

A jó pedagógusok a lelküket is kiteszik, hogy a fiatal korosztály tagjai ne érezzék a mindennapok rutinját, a hétköznapok egyhangúságát. Mi szülők, azért pontosan tudjuk, mennyire jól jön egy-egy kivételes alkalom, amikor egy-egy hétköznap csillogó élménnyé változik gyermekünk számára. Mennyire igaz, ebből kellene minél több!

A reggeli készülődésnél izgalmas a téma, vajon mi történik ma az iskolában? Számtanóra, olvasás, a nagyobbaknak történelem, földrajz, oly sok új ismeret, amelyek érdekesek, de ugyanakkor fárasztóak. A reggeli igyekvés az iskolába még izgalmas, de a délelőtt nem az izgalmakról szól. Bizony nehéz a napi tudásanyagot befogadni, még a felnőttek is jól emlékeznek erre.

A közös játék varázsa felfrissít

A délutáni uszoda valóságos megváltás a fárasztó órák után. Milyen klassz dolog a barátokkal összeverődve készülni az úszásra! Az uszoda zsivaja egészen biztosan elűzi a fásult gondolatokat, igazi rajcsúrt, versengést ígér. A kis barátok beszélgetnek, vagy hangos játékot űznek a medencében, a foglalkozást Gabi néni sípjának hangja kíséri. Egy-egy óra a vízben igazi felfrissülést, aktív pihenést jelent. Délelőtt az elme birkózott, délután az izmoké a főszerep. Estére jóleső fáradtság lepi el a gyerekszobát, lehet, hogy ma hamar jön az álom...

Önnek szülőként mit jelenthet ez?

Szülőnek lenni boldogság. Már önmagában is az, de együtt átélni az örömöket naponta, együtt megélni a közös izgalmakat olyan ajándék, amely varázslatossá teszi a hétköznapokat is.

A szülői felelősség ugyanakkor súlyos. Néha bizony bele is lehet fáradni. Ezért minden szülőnek jár egy pici pihenés, de csak ha jól tudja, hogy csemetéje biztonságban van. Az úszásóra ideje pont olyan időszak lehet, amikor Ön is nyugodt lehet afelől, hogy gyermekének küröltekintő módon csiszoljuk képességeit. Ilyenkor hátradőlhet, vagy éppen zavartalanul folytathatja délutáni programját. Kicsit törődhet önmagával. Az úszásórát tekintheti rövid szünetnek, amikor levesszük válláról a szülői elfoglaltság felelősségét.

A fejlődés és a sikerek gyermeke életében

A kicsi fejlődése legalább ilyen fontos. Az úszás tanulás előrehaladtával gyermeke nem csupán a vízben való biztonságos mozgás képességére tesz szert. Minden úszásóra egyfajta szociális edzés, amelyik nagyban különbözik az iskolában töltött idő jellegétől. Amíg az iskolában a fegyelem az úr, itt másként pallérozzuk a gyermeki testet és lelket. A közös mozgás öröme állandóan jelen lévő igénnyé változik. A napi mozgás szeretete egészséges életkezdést jelent. A kis barátokkkal való őszinte kapcsolat alakítja a szociális érzékenységet, a tartalmas társas kapcsolatok iránti igényt.

Tipp: http://jelentkezes.nyarigyerektabor.hu/tanfolyam/

Az úszás tanulás nem utolsó sorban egyéni siker. A vízben való biztonságos mozgás igényét előbb-utóbb a még nagyobb bizonyítás vágya követi. A fejlődő sportteljesítmények kihívása pallérozza az egészséges versenyszellemet. Szülőként e sikerekben való osztozás, az eredmények közös öröme összekovácsolja a családot, igazi kohéziós erő.

A szülői tudat megnyugvása

Nem utolsó sorban megnyugtató a szülői tudat számára az a bizonyosság, hogy jó úton tartja gyermekét. Ki ne akarná ezt? Hiszen mindent megtennénk, hogy gyermekünk boldogsága, fejlődésének biztonsága maximálisan biztosítva legyen. Ennek egyik remek útja, eszköze az úszóedzés, ami nem csupán irányt ad a kitörő energiáknak. Gyermeke biztonágot nyer, magabiztossá válik, megtanulja vagy éppen kivívja helyét a társaságban.

Önnek pedig szülőként még több öröm jut gyermeke fejlődését látva. Megnyugvást hoznak az elért eredmények. Naponta családi témát jelent az élménybeszámolók sora. Ráadásul picivel több ideje jut magára, ami rohanó világunkban értékes ajándék.

Úgyhogy húzzunk bele, spuri! Hiszen ma úszás van!