Őszi felfrissülés az uszodában

Becsengettek? Vár az iskolapad? Vége a szabadság szezonnak? Újra sok ülőmunka vár az irodában és az iskolában? Milyen jó is lenne rendszeresen frissülni, mozogni! Hetente pár óra laza kikapcsolódás újratölti a kimerült elmét, lazítja az izmokat. A gyermekekét és a felnőttekét is! Van erre egy univerzális sport. Kitalálta már, melyik?

A sport lazítja az iskolakezdéssel szigorodó napirendet

Ahogyan a nappalok rövidülésével egyre közelebb kerül az ősz, úgy érkezik az iskolaszezon. Ha este kinézünk az ablakon, már nem ugyanaz a napfény burkolja a tájat, mint pár héttel ezelőtt. Érezhetően utolsókat rúgja a nyár. A gyermekek újra beülnek az iskolapadba, délután a tanulásé, a játéké a főszerep. Ha a család együtt szeretne tölteni minél több szabadidőt, azt bizony jól be kell osztani.

A nyár után az iskolakezdéssel szigorodik kicsit a napirend, de a gyermeket a mozgásra orientáló szülőknek a sportra vagy a kinti játékra szánt időt szervezni kell. Szerencsére vannak, akik szívesen segítenek ebben. Ahogyan abban is, hogy a gyermek a megfelelő sportot űzze. Ha a sportnak komoly szerepet szán gyermeke életében, akkor bizony olyan sportágat érdemes választani, amiben a gyerkőc kedvét leli, mert a sikerélmények lendületben tartják kedvét. Sportegyesületek hada várja a mozogni vágyó gyermekeket, de előtte érdemes elvinni egy sportágválasztó foglalkozásra.

Ha kérdése van hívja a +36 30 945 7790 információs vonalat vagy írjon levelet az [email protected] e-mail címre.

Az úszás ideális sport

Az úszás kiemelten hasznos testmozgás. Minden más sportág nagyszerű kiegészítője, úszni tehát mindenképpen érdemes! Ráadásul a gyermekek imádják az uszodát, a medencét. Az uszodai játékos gyermekfoglalkozások hatalmas mókák is egyben. Érdemes végignézni egy-egy ilyen foglalkozást, amikor a vidám zsivajtól hangos az uszoda.

A sportegyesületek edzéseivel ellentétben az általunk szervezett úszásoktatások foglalkozásain nincs teljesítménykényszer. A gyerekek stressz mentesen, teljesen ellazulva ismerkedhetnek meg az úszásformákkal vagy egyszerűen csak elengedhetik magukat. Így szellemileg feltöltődve, fizikailag megnyugodva aztán jobban mehet a tanulás.

Lazulás és úszásoktatás felnőtteknek is

Hallotta már, hogy a felnőttek 80%-a nem képes biztosan úszni mélyvízben? Ez eléggé lehangoló információ, de igaz! Ezért az úszásoktatás másik fontos területe nálunk, hogy helyt adunk a felnőttek mozgásigényeinek is. Hétköznap kedd és péntek délelőtt fél 9- fél 10 - ig a Sport11 -be (Budapest, XI. Kánai út 2.), ahol a délelőtti órákban szabadidős felnőttek lazító vagy kondícionáló úszásához adódhat remek alkalom. Este pedig igazodva a munkarendekhez a Törökbálint Sportközpontban (Törökbálint, Óvoda utca 6.) várjuk az úszni vágyó felnőtteket. Mindkét helyszínen van kiscsoportos úszásoktatás.

Hívja a +36 30 945 7790 információs vonalat vagy írjon levelet az [email protected] e-mail címre.

Az úszásoktatás keretében kiváló alkalom adódhat sportegyesületek, tánccsoportok, akár munkahelyi kollektívák közös úszással egybekötött kondicionáló programjára is igény szerint.

Önnek is ajánljuk. Egészségére!

Ne felejtse el, hogy az úszás nem csak erősít, kondícionál, de a speciális mozgás megelőzhet számos későbbi problémát. Az úszásoktatás vagy a kondícionáló úszás minden korban ajánlott. Kiváló a szív és érrendszer karbantartására, a gerincproblémák egyhítésére vagy megelőzésére. Edzi a testet a lelket, nem véletlen, hogy ez a mozgásforma életkortól és fizikai erőnléttől függetlenül bárkinek ajánlható.